Detta händer

2019-11-07

Driven ledare med passion för nätverkande som vill utveckla näringslivet i Skövde

Många faktorer påverkar entreprenörskapets vara. Tillväxt, kompetensförsörjning, omställning av processer, politiska och kommunala beslut, infrastruktur och regelverk m.m. Det krävs både tid och drivkraft för att kunna påverka dessa faktorer och till skillnad mot vad ordspråket säger så är inte alltid ensam starkast.

Om Näringslivsforum

NLF arbetar med aktiv utveckling av näringslivet i Skövde och grunden till framgång är för oss samverkan. Näringslivsforum för en aktiv dialog med företag, näringslivsorganisationer, myndigheter, utbildningsväsen och beslutsfattare i Skövde kommun. Genom att vara näringslivets gemensamma och tydliga röst, så frön till nya idéer och sprida information om innovativa uppslag inspirerar vi till nya utvecklande samarbeten som leder till en positiv utveckling av företagsklimatet i Skövde.

Om tjänsten

Som ledare för Näringslivsforum kommer du att driva och utveckla Näringslivsforums verksamhet och du har en central roll i Skövdes näringsliv. Du är förbindelselänk mellan kommunen, högskolan och näringslivet. Du arbetar ofta i projektform med en stor självständighet och rapporterar till Näringslivsforums styrelse.

Som verksamhetsledare blir ditt uppdrag att planera, styra och samordna Näringslivsforums verksamhet administrativt och praktiskt. Du kommer att verka som stöd till styrelsen och de olika arbetsgrupperna och ansvara för kontakterna med våra medlemmar. 

Arbetsområden/ansvar

  • Ansvara för att föreningens verksamhet genomförs enligt fastställd vision, verksamhetsplan och kalender.
  • Utveckla verksamheten enligt styrelsens riktlinjer och medlemmarnas önskemål.
  • Ansvara för planering och genomförande av medlemsaktiviteter.
  • Utveckla nätverket genom t.ex. nätverksträffar och företagsbesök
  • Medlemsrekrytering.
  • Ansvara för intern och extern kommunikation såsom kontakten med lokal media, hemsida, sociala medier och utskick.
  • Samverka med övriga näringslivsaktörer och företrädare för företag/organisationer som är viktiga för Skövdes utveckling.
  • Ansvar för föreningens löpande ekonomi.
  • Skapa nya samarbeten/projekt som gynnar både våra medlemmar och föreningen i sig. Gärna nya arbetsområden som ligger i framtiden.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Tjänsten innebär ett självständigt arbete och kräver en stark egen drivkraft och kreativitet för att leda och driva verksamheten framåt. Vi söker därför dig som har lätt att ta kontakt med nya människor och bygga relationer i både befintliga nätverk och nya. Viktigt är att du är en person som är trygg i dig själv, social, utåtriktad och som skapar förtroende i dina kontakter som företrädare för Näringslivsforum. Samtidigt som du tar egna initiativ och har ett starkt driv så är en förutsättning för att lyckas att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta, då arbetet innebär mycket kontakter med medlemsföretag, myndigheter och utbildningsväsen.

Du har kanske tidigare jobbat med

Marknadsföring, kommunikation, ledarskap, projektledning eller eget företag.

Sista ansökningsdag

2019-11-26. Bifoga CV och personligt brev. Ansökan skickas till info@nlfskovde.se

Lön: Enligt överenskommelse

Tjänstens omfattning: 80 %

Tillträde: Enligt överenskommelse. Kallelse till intervju sker löpande.

Kontaktperson

Ordförande, Jonna Nyberg, 0767 88 81 88, mail: jonna@retorikverkstaden.se